Известие

Collapse
No announcement yet.

За членство в клуба на 156-те?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Честито

Честито и със здраве да си я караш! Вчера направих 1г. откакто си купих моята красавица. Тя също е 1.9 жтд 09.2000г. и много и се кефя като я карам. Твърдо отстоявам марката Alfa Romeo на пътя и въпреки, че 1.9 е с по слаб двигател, единици са колите които са ме задминали.
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 09.2000г.

Comment

kakvo e tova DEBITOMER?

изв. за невейеството си но искам да разбера какво е това ДЕБИТОМЕР? всяка 2-ра ваша дума е свурзана с дебитомери :Д
      благодариа!

кирилица!!!!
      AlfaRomeo 156 2.0 T.Sparck

Comment

Re: kakvo e tova DEBITOMER?

Първоначално публикувано от Adonis
        изв. за невейеството си но искам да разбера какво е това ДЕБИТОМЕР? всяка 2-ра ваша дума е свурзана с дебитомери :Д
        благодариа!

кирилица!!!!
        чети тук има и за други такива http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10231
        Принцип на деиствие на Bosch Motronic (1.5.5)
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

благодариа!

кирилица!!!!
          Общо взето името му е MAF sensor / mass flow meter / air flow meter или нещо такова, тоест мери дебита на постъпващия към дроселовата клапа въздух и докладва на компа колко въздух е засмукан за да се се подаде съответно точното количество бензин и да се получи идеална горивна смес. Затова предполагам в тези сайтове е по-лесно да се нарича дебитомер.
          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
            благодариа!

кирилица!!!!
            Общо взето името му е MAF sensor / mass flow meter / air flow meter или нещо такова, тоест мери дебита на постъпващия към дроселовата клапа въздух и докладва на компа колко въздух е засмукан за да се се подаде съответно точното количество бензин и да се получи идеална горивна смес. Затова предполагам в тези сайтове е по-лесно да се нарича дебитомер.

Comment

blagodaria vi! a su6to taka iskam da popitam pri 120km kolata raboti na 3500 oborota.Tova normalno li e ? predi smqna na angrenaj i rolki mislq 4e rabote6e na 3100 oborota. blagodaria!

Comment

blagodaria vi! a su6to taka iskam da popitam pri 120km kolata raboti na 3500 oborota.Tova normalno li e ? predi smqna na angrenaj i rolki mislq 4e rabote6e na 3100 oborota. blagodaria!
                Не съм много сигурен дали ще те предупреждават повече за кирилицата, или направо ще те баннат.
                Аз бих.
                Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
                Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)

Comment

Има един такъв "феномен" който съм забелязал и от предната кола която е Лада, казвам феномен защото не мога да си го обясня. Значи по всички физически закони и по специално тези от раздел кинематика и динамика ако съединителя на колата е изправен НЕ ТРЯБВА ДА ИМА разлика в оборотите при едни и същи километри на скоростомера и разбира се една и съща предавка, НО ако колата е с хубав бензин свещи и всичко и е наред показанията на оборотомера са по ниски спрямо предишния период в който колата е карана примерно с лош бензин или е била с кофти свещи.Това което съм забелязал е може би в рамките на около 100 оборота е то няма как да кажеш колко точно е разликата но има. Ако някой колега има идея моля да сподели но моля нека да е сигурен в това което обяснява и да го подкрепи с факти
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                    Има един такъв "феномен" който съм забелязал и от предната кола която е Лада, казвам феномен защото не мога да си го обясня. Значи по всички физически закони и по специално тези от раздел кинематика и динамика ако съединителя на колата е изправен НЕ ТРЯБВА ДА ИМА разлика в оборотите при едни и същи километри на скоростомера и разбира се една и съща предавка, НО ако колата е с хубав бензин свещи и всичко и е наред показанията на оборотомера са по ниски спрямо предишния период в който колата е карана примерно с лош бензин или е била с кофти свещи.Това което съм забелязал е може би в рамките на около 100 оборота е то няма как да кажеш колко точно е разликата но има. Ако някой колега има идея моля да сподели но моля нека да е сигурен в това което обяснява и да го подкрепи с факти
                    Единственният физически закон който може да се приложи тук е оборотомера е боклук
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Абе и аз наскоро бях влязъл в заблуда след сипване на добавка но бързо влязох в правата вяра. Това което мислиш за феномен според мен се дължи на обезшумяване
                      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                        Абе и аз наскоро бях влязъл в заблуда след сипване на добавка но бързо влязох в правата вяра. Това което мислиш за феномен според мен се дължи на обезшумяване
                        Не е от обезщумяване или от оборотомера защото ебахти съвпадението когато колата не върви от кофти бензин оборотомера да показва по високи стойности винаги и на двете коли ,а оборотомерите че не са от най верните това е вярно но лошото е че нямам обяснение за това.Но като се замисля ако двигателя работи по равномерно със хубав бензин , нали се сещатате за неравмерността на работата на двигателите и тия там научни теории че двигателея никога не работи абсолютно равномерно и винаги мени оборотите при всички режими на работа
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                        X